Dit artikel beschrijft het gebruik en de inhoud van de volgende tabs in de vacaturekaart: preview, gegevens, team, teksten, visuele weergave, solliciteren, publicatie, en contactlog. Zie de onderstaande afbeelding.
Video
Tekstuele uitleg
LET OP: Wijzigen en opslaan moet gedaan worden per onderdeel. Wanneer je een onderdeel opslaat betekent dat niet dat alles op de pagina is opgeslagen.
1. Preview
Preview
Preview
Je kunt de preview-tab geopend houden terwijl je de vacaturevelden bewerkt. De preview toont de opbouw van de vacaturepagina. Tijdens het bewerken van de vacaturevelden zie je in de preview waar deze informatie op de vacaturepagina terechtkomt. Onderstaande afbeelding is een voorbeeld, hier zie je de spotlightgevens.
2. Gegevens
Spotlightgegevens
Spotlightgegevens
Wat je invult bij spotlightgegevens komt uitgelicht op de vacaturepagina te staan, zie onderstaande afbeelding.
Contract soort
Toevoegen aan drop-down menu kan via Database > Contract soorten.Salaris indicatie
Opleidingsniveau
Toevoegen aan drop-down menu kan via Database > Opleidingsniveaus.Uren per week
Vacaturegegevens
Vacaturegegevens
Vacaturegegevens zijn worden niet automatisch gedeeld op de vacaturepagina, dit zijn interne gegevens.
Salaris max
Taal
Dit is de taal van de vacature. Bij dit veld is het niet mogelijk om zelf een taal toe te voegen aan de opties. Daarvoor moet je contact opnemen met ons door een mail te sturen naar [email protected]Vacaturetitel
Met deze titel wordt de vacature gepubliceerd.Reden aanvraag
Wervingsdoel (FTE uren)
Voer hier het aantal uren in dat overeenkomt met een fulltime functie, oftewel één FTE (fulltime-equivalent). FTE is het officiële meetmiddel waarmee de omvang van een functie of het personeelsbestand wordt uitgedrukt. Eén FTE vertegenwoordigt een fulltime werkweek, maar dit kan verschillen in uren (bijvoorbeeld 36 of 40).Wervingsdoel (FTE aantal)
Voer hier het aantal FTE's in dat je nodig hebt. Eén FTE vertegenwoordigt één volledige werkweek. Als je één fulltime medewerker zoekt, vul dan 1 in. Bijvoorbeeld, een functie van 0,6 FTE komt overeen met 0,6 x 40 = 24 uur, gebaseerd op een werkweek van 40 uur.Het kan ook zo zijn dat je voor een afdeling 5 FTE zoekt, op het moment dat je 2 FTE ingevuld hebt wordt er nog 3 FTE aangegeven die nog openstaat op deze vacature.
Filters
Filters
Deze velden invullen helpt bij het filteren van vacatures. Hier komt aanvullende informatie over de vacature die ervoor zorgt dat het beter vindbaar is.
Prioriteit:
Toevoegen aan drop-down menu kan via Database > Prioriteit.
Adresgegevens
Adresgegevens
Hier komen adresgegevens te staan, die horen bij de vacature.
Er is een button met 'Google for Jobs'. Deze button zorgt ervoor dat de ingevulde adresgegevens over worden genomen voor de instellingen van Google for Jobs. Meer over google for Jobs in het artikel: Vacaturekaart - Adverteren.
3. Team
Team instellingen
Team instellingen
Hier staat informatie over het team dat de vacature beheert. Ook kunnen intermediairs hier hun opdrachtgever koppelen.
Eigenaar, selectiecommissie, kantoor, medewerker:
Persoon of kantoor toevoegen kan bij de module Gebruikers.Opdrachtgever:
Een opdrachtgever toevoegen kan onder de module bedrijven/afdelingen/opdrachtgevers, afhankelijk van de instellingen van het ATS. Voor uitleg over toevoegen zie dit artikel: Opdrachtgever/afdelingen toevoegen.
Sollicitaties mailen naar
Sollicitaties mailen naar
Bij deze velden geef je aan naar wie sollicitaties gemaild worden. Hierbij is er keuze uit sollicitaties mailen naar de eigenaar, mede-eigenaren, medewerker & kantoor. Hiervoor moeten deze personen en kantoren wel gekoppeld zijn, dat kan bij het voorgaande venster, namelijk Team instellingen.
4. Teksten
Intro / functie-eisen / functieomschrijving
Intro / functie-eisen / functieomschrijving
Bij deze tekstvelden wordt de vacaturetekst ingevuld. Het advies is om dit te doen met de preview ernaast, zodat je direct kunt zien waar de tekst wordt geplaatst terwijl je deze bewerkt. Hieronder volgen enkele voorbeelden van hoe deze velden ingevuld kunnen worden:
Voorwaarden
Voorwaarden
Bij dit venster zijn secundaire arbeidsvoorwaardes in te stellen. De secundaire arbeidsvoorwaardes zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Deze categorieën zijn aan te passen bij Database > Secundaire arbeidsvoorwaarden categorieën. De voorwaarden zelf zijn aan te passen en toe te voegen via Database > Secundaire arbeidsvoorwaarden.
De geselecteerde voorwaarden zullen onder de vacatureteksten worden weergegeven op de vacaturepagina.
Wanneer een voorwaarden op actief staat is er een optie om een opmerking toe te voegen:
Wat hier wordt ingevuld zal worden weergegeven achter de voorwaarden, zie onderstaande afbeelding.
5. Visuele weergave
Visuele weergave
Visuele weergave
Fotoboek
Per vacature is een fotoboek te maken. Fotoboeken zijn te maken en te bewerken via het venster Vacature fotoboeken bij de module Vacatures:
De afbeeldingen binnen dit fotoboek zullen gebruikt worden als banner bij de geselecteerde vacature(s). De afbeeldingen wisselen elkaar af als een slideshow.
Voor meer informatie zie: Vacature fotoboeken
Video URL
Hier is ruimte om een video toe te voegen op de vacaturedetailpagina. Deze video kan bijvoorbeeld gaan over de functie, maar ook over het bedrijf, de sollicitatieprocedure, en meer.
Hoe het wordt weergeven op de vacaturedetailpagina:
Website testimonials
Hier kan een vooraf aangemaakte testimonialgroep worden gekoppeld. Testimonials zijn toe te voegen via het venster Testimonials in de module Vacature:
De testimonials binnen de geselecteerde groep zullen worden weergegeven op de vacaturedetailpagina, zie onderstaande afbeelding voor een voorbeeld:
Voor meer informatie zie: Testimonials
Delen foto (voor Linkedin, Facebook etc)
De afbeelding die hier wordt toegevoegd zal weergegeven worden bij het delen van de vacature. Onderstaande afbeelding geeft een voorbeeld:
Bij LinkedIn gebeurt het soms dat de afbeelding niet meteen automatisch wordt overgenomen. Om dit goed te krijgen, moet de URL geïnspecteerd worden. Dit kan via https://www.linkedin.com/post-inspector/. Daar vul je de URL in van de vacaturepagina. Na het inspecteren van de URL zou de site een voorbeeld moeten weergeven dat overeenkomt met wat is ingesteld in het ATS-systeem. Na het inspecteren van de link zal ook bij LinkedIn de juiste afbeelding worden weergegeven.
6. Solliciteren
Sollicitatie procedure
Sollicitatie procedure
Hier kan een vooraf aangemaakte sollicitatie procedure worden gekoppeld. Website sollicitatie procedures zijn toe te voegen via het venster Website procedures in de module Vacature:
De geselecteerde website procedure zal worden weergegeven op de vacaturepagina, zie onderstaande afbeelding voor een voorbeeld:
Voor meer informatie zie: Website procedures
Filter vragen
Filter vragen
Bij filtervragen kunnen er vragen worden toegevoegd waarop de kandidaat moet of kan antwoorden tijdens het solliciteren.
Voeg een vraag toe.
Voeg mogelijke antwoorden toe. Voeg achter elke optie een komma toe.
Selecteer of het antwoord verplicht is. Bij een verplichte vraag moet de sollicitant de vraag hebben beantwoord voordat hij/zij kan solliciteren.
Wanneer zichtbaar geselecteerd is zal de vraag worden gesteld bij het solliciteren. Er is een aparte optie om hem toe te voegen bij sollicitaties via Indeed.
Met de bovenstaande instellingen verschijnt het bij het solliciteren vervolgens als volgt:
CV & Motivatie
CV & Motivatie
Sollicitatie CV weergeven
Maakt het optioneel om een CV toe te voegen bij het solliciteren.Sollicitatie CV verplicht
Maakt het verplicht om een CV toe te voegen bij het solliciteren.Sollicitatie motivatie weergeven
maakt het optioneel om een motivatie toe te voegen bij het solliciteren.Sollicitatie motivatie verplicht
Maakt het verplicht om een motivatie toe te voegen bij het solliciteren.
Sollicitatie URL aanpassen
Sollicitatie URL aanpassen
?
7. Publicatie
Vacature publicatie
Vacature publicatie
Op de website
Wanneer dit geselecteerd staat zal de vacature weergegeven worden in de vacaturelijst op de website.
Als topvacature
Wanneer een vacature is geselecteerd als topvacature, wordt deze uitgelicht op de website. Dit is vooral nuttig wanneer er veel vacatures online staan. Het is ook handig toe te passen wanneer een website een aparte vacaturepagina heeft en enkele uitgelichte vacatures op de homepagina toont. Zie de afbeelding als voorbeeld:
Bedrijfsnaam niet weergeven
Door dit te selecteren zal de opdrachtgever van de vacature verborgen worden op de website. Zie onderstaande afbeelding voor voorbeeld:
Optie actief:
Weergave van/tot
Weergave van/tot
Publicatie datum
De publicatie datum is de datum waarop de vacature zichtbaar wordt op de website. Deze datum MOET altijd ingevuld worden, anders wordt hij niet zichtbaar op de website.
Einddatum
De einddatum van de vacature. Vanaf deze datum zal de vacature niet meer weergegeven worden op de website.
Jobsupporters campagnes
Jobsupporters campagnes
Deel vacature automatisch op Jobsupporters
Door deze optie te selecteren, wordt de vacature toegevoegd aan een programmatic tool waarmee de vacature gesponsord wordt weergegeven op verschillende jobboards. Deze service kan worden ingeregeld zodra u contact met ons opneemt. Na het inrichten kunt u de sponsoring van de vacature eenvoudig aan- of uitschakelen via deze knop. Heeft u interesse? Neem dan gerust contact met ons op.
Indeed Optimalisatie
Indeed Optimalisatie
Google for Jobs optimalisatie
Google for Jobs optimalisatie
Deze gegevens invullen helpen om de vacature te optimaliseren voor Google for Jobs.
Vacature titel
Dit is de titel waarmee de vacature wordt weergegeven
Dienstverband
Kies hier een dienstverband passend bij de vacature. Dienstverbanden bewerken of toevoegen aan het drop-down menu kan via Database > Dienstverband soorten.
Salaris
Salaris min en max
Adresgegevens
Adres van werkplek vacature
8. Contactlog
Volgende: Vacaturekaart – Adverteren