Naar de hoofdinhoud

Vacature aanmaken

Ellis Verstegen avatar
Geschreven door Ellis Verstegen
Meer dan 8 maanden geleden bijgewerkt

Dit artikel beschrijft hoe een vacature aangemaakt kan worden. Dit wordt uitgelegd in onderstaande video. Onder de video volgt een uitgebreide tekstuele uitleg over dezelfde actie en bijbehorende invulvelden.


Video


Tekstuele uitleg

Om een nieuwe vacature aan te maken ga je in het ATS naar het kopje 'Vacature aanmaken' binnen de vacatures module. Zie onderstaande afbeelding:

Vanaf daar kun je alle gegevens van de betreffende vacature invoeren. Vul de informatie van de vacature zo volledig mogelijk in. Sommige velden zullen niet altijd van toepassing zijn, andere zijn noodzakelijk.


Zie hieronder een uitleg van alle kandidaatsgegevens die je kunt invoeren:

1. Vacaturegegevens

Vacaturegegevens

  • Vacaturetitel: Deze titel wordt ook gebruikt op de vacaturewebsite.

  • Opdrachtgever: Hier kun je een opdrachtgever selecteren. Om een nieuwe opdrachtgever toe te voegen zie module Opdrachtgevers.

  • Kantoor: wijs een kantoor toe. Om een kantoor aan het drop-down menu toe te voegen, zie module 'Gebruikers' > 'Kantoren'.

  • Wervingsdoel (FTE uren): Voer hier het aantal uren in dat overeenkomt met een fulltime functie, oftewel één FTE (fulltime-equivalent). FTE is het officiële meetmiddel waarmee de omvang van een functie of het personeelsbestand wordt uitgedrukt. Eén FTE vertegenwoordigt een fulltime werkweek, maar dit kan verschillen in uren (bijvoorbeeld 36 of 40).

  • Wervingsdoel (FTE aantal): Voer hier het aantal FTE's in dat je nodig hebt. Eén FTE vertegenwoordigt één volledige werkweek. Als je één fulltime medewerker zoekt, vul dan 1 in. Bijvoorbeeld, een functie van 0,6 FTE komt overeen met 0,6 x 40 = 24 uur, gebaseerd op een werkweek van 40 uur.

    Het kan ook zo zijn dat je voor een afdeling 5 FTE zoekt, op het moment dat je 2 FTE ingevuld hebt wordt er nog 3 FTE aangegeven die nog openstaat op deze vacature.


2. Teksten

Teksten

Vacaturetekst

Om de vacaturetekst op te maken gebruik je de velden: intro, functieomschrijving, functie-eisen.

Body tekst markeer je als alinea. Om een kopje boven de tekst te zetten markeer dan een Kop 1 t/m 6. Let op: deze hebben verschillende groottes. Zie onderstaande afbeelding.

De kleur van de tekst is voorgeprogrammeerd en is hier niet aan te passen. Wil je de kleurstelling van de tekst graag wijzigen? Wij adviseren om hiervoor contact op te nemen met ons via de chat rechtsonder in de hoek of [email protected].

Om van geselecteerde tekst een hyperlink te maken selecteer je het hyperlinkicoontje en voer je een URL in. Zie onderstaande afbeelding.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Hier kun je secundaire arbeidsvoorwaarden aan de vacature toevoegen. Deze kun je zelf aanmaken en vervolgens bij iedere vacature wel of niet aanvinken. Zo ziet de kandidaat snel de secundaire arbeidsvoorwaarden betreffende de vacature. Onderstaande afbeelding is een voorbeeld hoe je dit zou kunnen inrichten.

De secundaire arbeidsvoorwaarden en de categorieën hiervan zijn aan te passen via de Database > Secundaire arbeidsvoorwaarden & Secundaire arbeidsvoorwaarden categorieën.


3. Visuele weergave

Visuele weergave

  • Fotoboek: Hier kun je een fotoboek toevoegen (die je zelf aangemaakt hebt in Vacatures > Vacature fotoboeken). Zo kun je bijvoorbeeld een mooie header plaatsen boven de vacature.

  • Website sollicitatie procedures: Hier voeg je een sollicitatieprocedure toe aan de vacature (een voorbeeld kan zijn: 1e gesprek, 2e gesprek, start). Dit geeft de kandidaat een beeld van de werkwijze en in welk tijdsbestek. Om een sollicitatie procedure aan te maken, zie module Vacatures > Website procedures. Onderstaande afbeelding als voorbeeld hoe het bij een vacature wordt weergegeven:

  • Video URL: Hier kun je een link kopiëren van een bedrijfsvideo (bijvoorbeeld een YouTube link). Deze video wordt dan vervolgens in de vacature geplaatst. Een fijne toevoeging voor een optimale kandidaatsbeleving.

  • Website testimonials: Hier voeg je testimonials toe aan de vacature. Dit zijn stukjes geschreven tekst van medewerkers van het betreffende bedrijf, die een stukje vertellen over hun ervaring. Om een testimonial aan te maken, zie module Vacatures > Testimonials. Onderstaande afbeelding als voorbeeld:

Grafiek verdeling werkzaamheden

Hier kun je een grafiek toevoegen die de werkzaamheden in percentages weergeeft. Deze grafiek staat vervolgens in de vacature. Op deze manier kan een kandidaat snel inzien welke werkzaamheden hij uit zal voeren en de verhouding t.o.v. andere werkzaamheden. Om een grafiek toe te voegen klik je op de button ‘Voeg item toe’. Zie onderstaande afbeelding.

Vervolgens kun je net zoveel items toevoegen als gewenst. In de bovenstaande witte lege balkjes vul je de werkzaamheden in, met daarnaast het percentage. Een voorbeeld van zo’n grafiek die in de vacature is geplaatst zie je hieronder.


4. Instellingen vacatureweergave

Instellingen vacatureweergave

  • Op de website: Door dit aan te vinken, zorg je ervoor dat de betreffende vacature zichtbaar is op de website.

  • Als topvacature: Door dit aan te vinken, wordt de vacature uitgelicht.

  • Anonieme weergave: Door dit aan te vinken, wordt de bedrijfsnaam van de klant niet weergegeven (voor intermediairs).


5. Team instellingen

Team instellingen

  • Eigenaar, medewerker & selectiecommissie: Een persoon toevoegen aan het dorp-down menu kan bij de module Gebruikers > Gebruikers.

Intermediair


6. Sollicitatieformulier

Sollicitatieformulier (filtervragen)

  • Sollicitatie CV weergeven: Door dit aan te vinken kan de sollicitant een CV uploaden.

  • Sollicitatie CV verplicht: Door dit aan te vinken verplicht je voorgaande stap (CV uploaden vereist om te kunnen solliciteren).

  • Sollicitatie motivatie weergeven: door dit aan te vinken kan de sollicitant een motivatie toevoegen.

  • Sollicitatie motivatie verplicht: door dit aan te vinken verplicht je voorgaande stap (motivatie toevoegen vereist om te kunnen solliciteren).


    Filtervragen

    Bij een vacature kun je vragen stellen. Dit kunnen knock-out vragen zijn (bijvoorbeeld bepaalde certificering/diplomering) maar ook algemene vragen (bijvoorbeeld waar een vacature gevonden is). Door middel van deze vragen kun je een snelle indruk krijgen of iemand bijvoorbeeld gekwalificeerd is voor de rol. Dit kan veel tijd schelen. Je kunt ervoor kiezen of een vraag zichtbaar is binnen de vacature, en of deze verplicht ingevuld dient te worden door de kandidaat om door te kunnen met het sollicitatieproces. Als je ‘Indeed’ aan vinkt wordt de vraag doorgezet naar Indeed.

    Onderstaande afbeelding geeft een indruk van hoe dit eruit komt te zien binnen het vacatureveld, tijdens het toevoegen van een nieuwe vacature. De ingevoerde vraag is als voorbeeld.

    Je kunt filtervragen toevoegen via de module Database > Filtervragen. Per vacature kun je de vragen aanvinken die je wilt stellen. Je kunt er ook voor kiezen om ze bij alle vacatures standaard aan te hebben staan.


Was dit een antwoord op uw vraag?